Hjemme

Ude

Kampinfo

Hold:

KB-Esbjerg fB

Turnering:

1. Division 1979

 

30

Tilskuere:

5400

Resultat:

2-3

Dato:

04-11-1979

Mål

15'Torben Kristiansen1-0

20'Klaus Nørregaard2-0

36'Henning Nielsen2-1

50'Kristian Østergård2-2

65'Henning Nielsen2-3

Kampe siden 1928/1929

Antal:

71

Vundne:

29

Uafgjorte:

8

Tabte:

34

Kampe siden 1928/1929 »

Kampopstilling:

Ole Kjær, Torben Luxhøj, Erik Brock Petersen, Ole Madsen, Jens Jørn Bertelsen, Jørn Bach, Leif Hansen, Flemming Iversen, Henning Nielsen, Jan Hansen, Karsten Kristensen, Erik Jespersen, Kristian Østergård

Mesterskabet sat på plads i sidste kamp
I samarbejde med fodboldhistorik.dk 

 

Mesterskabsfinalen var afgjort. Guld, Sølv og de tre nedrykningspladser var placeret. Alligevel sendes EfB's ungdomsafdeling og DSB ca. 1.000 EfB-tilhængere med særtog over Storebælt for følge sæsonens sidste kamp på en sjaskvåd regnvejrs søndag i november.

 

KB må stille op til kampen uden Ole Højgaard, Torsten Andersen og Benny Myssing, mens EfB stiller i stærkeste opstilling. Opgøret, der overværes af 5.400 tilskuere, bliver en tro kopi af hele sæsonforløbet.

 

KBerne starter kampen i et opskruet tempo på den drivvåde og meget tunge bane med flot short-passing-bold og bringer sig foran efter et kvarters spil, da Klaus Nørregaard spiller Torben Kristiansen fri til en sikker scoring. I det 20.minut spiller Klaus Nørregaard bolden til Finn Laudrup, der dribler fri af en modspiller og serverer bolden til Klaus Nørregaard som er rykket fri midt for målet, og så var Ole Kjær igen chanceløs. I denne periode får Henning Nielsen en enkelt chance, som dog går tæt forbi den ene opstander.

 

Den voldsomme start har tæret på KB'ernes kræfter. EfB får mere og mere spil. Henning Nielsen misbruger endnu en chance, men får dog syndsforladelse da Leif Hansen i det 36 minut spiller "Iver" fri i højre side, Ole Quist halvklarer skuddet, men riposten opsnappes af Henning Nielsen, som reducerer midt for mål. Det er nu tydeligt at KB'ernes kræfter slipper op og EfB overtager midtbanen. På et hjørnespark fra venstre side header Kr. Østergaard bolden over Ole Quist og i mål til udligning efter 50. minutters spil. Efter 65. minutter spiller Jørn Bach bolden ud til Kr. Østergaard, som elegant finter sig fri af den nærmeste KB'er og spiller bolden på tværs til Henning Nielsen, der sender bolden i nettet med en følt inderside.

 

Dermed sætter EfB en fed streg under hvor fortjent mesterskabet var i 1979.