Hjemme

Ude

Kampinfo

Hold:

Esbjerg fB-KB

Turnering:

1. Division 1979

 

12

Tilskuere:

11519

Resultat:

1-0

Dato:

10-06-1979

Mål

50'Henning Nielsen1-0

Kampe siden 1928/1929

Antal:

71

Vundne:

29

Uafgjorte:

8

Tabte:

34

Kampe siden 1928/1929 »

Kampopstilling:

Ole Kjær, Jørgen Toft, Erik Brock Petersen, Ole Madsen, Jens Jørn Bertelsen, Jørn Bach, Leif Hansen, Flemming Iversen, Henning Nielsen, Jan Hansen, Erik Jespersen

Udskiftninger:

TidIndUd

74'Lauge HøjJørn Bach

82'John LauridsenLeif Hansen

Flot sejr over topholdet
I samarbejde med fodboldhistorik.dk

 

Kun en sejr talte for EfB i opgøret mod det suveræne tophold KB, som efter 11 kampe havde sat imponerede 21 kampe ind på kontoen. Med en målscore på 27-8, er det ikke sært, at samtlige 16 trænere for holdene i 1. division peger på KB som kommende mesterhold 1979.

 

EfB har to ændringer i truppen, idet Torben Luxhøj er skadet, mens Mogens Pedersen har fået silkesnoren og må en tur ned på 2. holdet. Han blev erstattet af Lauge Høj.

 

EfB havde problemer når holdet skulle skabe kampene, men med landsholdsspillerne som Ole Højgaard, Klaus Nørregaard (far til Hjalte Bo Nørregaard), Torsten Andersen og Finn Laudrup, blev det mindre besværligt mod KB.

 

Det blev en ualmindelig god kamp på en dejlig sommeraften. Det bedste var dog resultatet, idet EfB vandt 1-0 på mål af lynhurtige Henning Nielsen. Fem minutter inde i anden halvleg spiller Leif Hansen, fra egen banehalvdel, Henning Nielsen i fri position, og med KB's forsvarer jagtende efter sig, scorer "Müller" da Ole Quist tøver med at gå ud af sit mål.

 

Strittich taktik gik på mandsopdækning af Torsten Andersen og Finn Laudrup. Taktikken blev udført med stor succes af h.h.v. Ole Madsen og Jan Hansen. Sidstnævnte var end ikke kontraktspiller og var kun med som erstatning for skadede Torben Luxhøj.

 

I kampens slutminutter dømte dommer Erik Steen Jensen to tvivlsomme off-sides mod Jan Hansen og Henning Nielsen.

 

Dermed blev det, til stor glæde for de 11.500 tilskuere, 1-0 til hjemmeholdet. Det rekord store publikum betød i øvrigt 70.000 kr. til hver af klubberne.