Historie

Periode

Opstart

De første finaler

Under krigen

Første mesterskab

Holdet over alle

70'erne

Seneste mesterskab

Nedtur på vej

På rette spor

På rette spor

Først i 1991 begyndte det at vende, via en økonomiske sanering. Holdet viste i glimt gode resultater, men manglede stabilitet. Der blev dog hele tiden arbejdet hårdt på at gøre klubben mere professionel. Efter at have fået styr på økonomien kunne ledelsen igen begynde at se på det sportslige. Dette gav sig udslag i hyringen af cheftræner Viggo Jensen, der i foråret 1998 overtog et yderst ustabilt EfB-hold i bunden af den næstbedste række og førte det frem i rækken med sejre over flere af topholdene. Samtidig styrkede klubben sig yderligere økonomisk ved salg af B-aktier, der gav mulighed for at investere i de nødvendige forstærkninger. På blot et halvt år gik EfB fra at have et jævnt hold og en halvkedelig økonomi til at have et stærkt organiseret og sammentømret hold med stærke profiler og en økonomi der overgik de fleste i den næstbedste række. Kulminationen blev EfB´s tilbagevenden i 1999 til den bedste række efter 13 års fravær.

Til trods for at holdet med det samme returnerede til den næstbedste række var grundstenene lagt og en ny oprykning kom i stand efter et strålende forår 2001. Truppen var ikke blevet svagere efter nedrykningen. Tværtimod formåede man at holde på hele truppen og tilføjede yderligere spillere. Det var derfor et langt stærkere hold, der igen indtog den bedste række i 2001/2002. Et flot forår blev afløst af et mindre godt efterår, og resultatet blev en 7. plads. Sæsonen blev samtidig den sidste med Viggo Jensen ved roret. Ny træner blev Ove Pedersen, der havde haft stor succes i FC Midtjylland.

Den første sæson med Ove Pedersen som cheftræner sluttede med en flot 5. plads. Han blev i samme sæson kåret "Årets træner" 2002. EfB blev ligaens mest scorende hold, lige som 21 årige Jan Kristiansen imponerede med 18 mål til en delt førsteplads på topscorerlisten.