31-05-2004
Esbjerg fB dansk mester for U21-hold
Efter nederlag 2-1 i den første DM-finale for U21-hold satte Esbjerg fB i dag triumf på i returopgøret med en 6-1-sejr over FC Nordsjælland i Farum Park. De sidste fem mål faldt dog først indenfor kampens sidste 18 minutter, hvor Lasse Kryger scorede tre gange.
Efter det første semifinaleopgør i torsdags, hvor EfB på hjemmebane tabte 2-1, var både træner og spillere enig om, at den præstation hurtig skulle vaskes væk, hvilket den altså også blev i dag.

EfB stillede op med spillere som Jakob Poulsen, Jan Kristiansen, Lasse Kryger, og Nikolai Høgh, som var blevet sin skade kvit, hvorimod Jesper Jørgensen ikke nåede at blive klar.

Speciel Jakob Poulsen stod stærkt i billedet og spillede en stor kamp, lige som Lasse Kryger fik taget revanche med tre mål efter sine mange afbrændere i kampen i torsdags.

Returkampen i dag blev spillet i en badende hede på Farum Park, hvor EfB i første halvleg var toneangivende med bolden og burde have ført med et par mål mere end det ene som Morten Friis fik sat ind efter tyve minutters spil.

Efter pausen kommer hjemmeholdet bedst ud af starthullerne og dominerer det første kvarter, hvor de også får udlignet efter 50 minutters spil. Spillemæssigt spillede FC Nordsjælland i lange perioder bedst, men formåede ikke som EfB at kende deres besøgelsestid. Kampen vippede meget, lige indtil Lasse Kryger dukker op og kunne gøre det til 2-1 med 18 minutter tilbage af kampen. Lige inden følte FC Nordsjælland sig snydt for et straffe, så det var på et utrolig vigtigt tidspunkt at EfB fik scoret, da hjemmeholdet herefter punkterede totalt, idet først Nikolai Høgh og Jan Kristiansen, samt dernæst Lasse Kryger med to mål, kunne lukke og slukke kampen til 6-1.

- Jeg kunne godt have ønsket mig at vi fik spillet mere rundt med bolden, men det var tydelig at se vore spillere virker lidt brugte efter mange kampe. Derfor er det selvfølgelig også glædelig at se den effektivitet i afslutningerne som reel afgjorde kampen til sidst. Vi formår lige at komme op i et ekstra gear, selv om kampen var meget lige indtil det sidste kvarter, sagde ITU-chef Karsten Sejerup lige før præmieoverrækkelsen, inden han dog også nåede at fremhæve Jakob Poulsen i en meget udslagsgivende rolle, lige som Jesper Grønborg i forsvaret fik mange roser med på vejen.

Med sejren følger en pokal og en check på 40.000 kr.

- Men det bliver ikke til fest i stadionhallen når vi kommer hjem, fastslår en stadig lidt mørbanket Karsten Sejerup efter bronzefesten i lørdags.

Herefter gælder det nu kun tilbage at forsvare førstepladsen i Danmarksserien, som stadig mangler tre kampe. Det er en meget glædelig tendens at konstatere, at med DM for U21 og et Danmarksseriehold hvor gennemsnitsalderen er omkring de 20 år, så ser fremtiden meget lys ud for talentmassen i Esbjerg fB.

Nikolai Høgh skulle hertil have deltaget på U20-landsholdets tur til Rusland i denne uge, men da han er lidt småskadet rejser Frank Hansen i stedet med på turen som har afgang i morgen, oplyser Karsten Sejerup.

Frank Hansen fik debut med de sidste tre minutter på EfB's førstehold i kampen mod Frem i lørdags.

U20-landsholdet spiller onsdag og fredag i denne uge, hvor også Jakob Poulsen er udtaget.

Fakta om den anden DM-finale mod FC Nordsjælland:

FC Nordsjælland - Esbjerg fB: 1-6 (0-1)

20. 0-1: Morten Friis
50. 1-1: Phillip Andersen
72. 1-2: Lasse Kryger
74. 1-3: Nikolai Høgh
76. 1-4: Jan Kristiansen
78. 1-5: Lasse Kryger
80. 1-6: Lasse Kryger

EfB's holdopstilling:
Mikkel Drexel - Frank Hansen - Anders Egholm - Jesper Grønborg - Nikolai Høgh - Rune Lind (60. Martin Andersen) - Jakob Poulsen - Thomas Hansen (85. Rune Koertz) - Jan Kristiansen - Morten Friis (85. Lasse Nielsen) - Lasse Kryger.
hvj

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management