Arthur Nielsen
- måtte nøjes med 35 minutter på landsholdet.

Af Frank Madsen / Marts 2005 (baseret på kildemateriale fra bl.a. Palle "Banks"Jørgensen)

 

Arthur Frank Villy Nielsen, født den 29. august 1908 i Odense. Han debuterede på Esbjergs 1. hold i 1926, hvor han var en væver højre wing, indtil han sluttede sin karriere i 1942.

 

Arthur Nielsen var en lille og fiks, behændig og hurtig højre wing, der desuden havde sin force i et godt spark til bolden i alle positioner. Hans afleveringer var altid perfekte, medens det kneb mere for ham at afslutte på egen hånd - om end han også kunne fremvise gode finter og fikse driblinger.

 

"Thur", som han også blev kaldt, var den typiske holdspiller, for hvem holdet som helhed kom i forreste række frem for individuelle præstationer. Med disse fortrinlige egenskaber var han "født" højre wing på klubholdet i mange år, og de førte ham da også videre til landsholdsudtagelse.

 

Arthur Nielsen fik sin debut den 23.06.1935 i Idrætsparken, hvor Danmark mødte Norge som led i afgørelserne om Nordisk Mesterskab 1933-36. Danmark vandt landskampen 1-0 på et norsk selvmål i det 29. minut, men det blev næppe helt den glædelige oplevelse for "Thur", som han havde fortjent - for han nåede kun at være med i kampen 35 minutter, førend han blev gjort ukampdygtig og måtte lade sig udskifte med Orla Laugesen fra AGF. Et par minutter forinden var også Frem´s Hans Steffensen blevet skadet og udskiftet med Poul Toft-Jensen fra AB.

 

Arthur Nielsen opnåede ikke flere landskampe efter denne hændelse, mens hans søn "Lille Thur", også kaldet Jørgen Søndergaard Nielsen, opnåede en Y-landskamp i 1952 som Esbjerg-spiller.

 

Uden for fodboldbanerne ydede Arthur Nielsen, der "civilt" var socialinspektør, også sit til Esbjerg fB. Han påtog sig således mange ledelsesopgaver, bl.a. var han klubbens formand i 4 år (1953-57).

 

Arthur Nielsen døde 17.10.1987 i Esbjerg, 79 år.