03-11-2003
Stadion-vinderprojekt vækker begejstring i Esbjerg
En enig dommerkomite har valgt et tilbud fra totalentreprenøren Davidsen Partnere A/S i samarbejde med arkitektfirmaet Friis & Moltke A/S og Carl Bro som vinderprojekt i konkurrencen om at bygge en ny overdækket siddetribune ud mod Gl. Vardevej på fodboldstadion i Esbjerg Idrætspark.
Tribuneprojektet udgør størstedelen af en udbygning af Esbjerg Stadion med flere siddepladser, varme i banen og et lysanlæg, så faciliteterne lever op til fremtidens nationale og internationale krav. Af projektets samlede pris på maksimalt 27,5 millioner kroner udgør tribunedelen inklusive bygherreomkostninger op til 20 millioner kroner.

Som repræsentant for bygherren, Esbjerg Kommune, er byens borgmester, Johnny Søtrup, begejstret for det projekt, der er valgt blandt seks tilbud.

- Det er et superflot projekt valgt af en enig dommerkomite, og jeg tror, esbjergenserne vil glæde sig over resultatet. Arkitektfirmaet har formået af få nybyggeriet til at spille flot sammen med den eksisterende tribune, der på sin vis også er flot. Når jeg ser på, hvad der er kommet ud af andre stadionbyggerier, får vi meget for pengene. Når og hvis vi får lukket af med også siddetribuner i enderne, får vi et af landets flotteste stadioner. Jeg ser personligt gerne, at vi får enderne med på et tidspunkt, siger Johnny Søtrup.

Den nye siddetribune i beton, stål og glas får godt 3600 siddepladser, hvilket bringer den samlede tribunekapacitet på stadion op på lidt overe 5200 siddepladser, når tribunen står klar i sommeren 2004.

Arkitekt, m.a.a. Martin Wienberg, Friis & Moltke A/S, Århus, har erfaring fra udbygningen af Aalborg Stadion til 12.000 siddepladser for 64 millioner kroner, og også her bestod opgaven i at forene kvaliteterne i et eksisterende stadion med et nybyggeri, så det danner en helhed.

- Opgaven i Esbjerg er fascinerende, fordi det bliver så stort et anlæg, at det også får betydning for byen. Vi har taget udgangspunkt i den eksisterende geometri på stadion og har gjort meget ud af, at formsproget skal være noget specielt i forhold til andre stadioner, og at oplevelsen ved at gå til fodbold i Esbjerg skal begynde allerede ved ankomsten til stadion. Der skal være en stor fornemmelse af fællesskab fra begyndelsen, siger Martin Wienberg.

Formsproget domineres af en betonkonstruktion ud mod Gl. Vardevej, som bærer en glasfacade, der lukker masser af lys ind til serviceplateauet, hvor tilskuerne kan forsyne sig med mad og drikkevarer. Projektet er udformet, så tilskuerne vil kunne følge begivenhederne på banen, mens de har forladt deres pladser. I projektet er der lagt vægt på, at tilskuerne har god komfort, mens de opholder sig på stadion.

Publikums velbefindende ligger også EfB Elites formand, advokat Jørgen L. Jensen, meget på sinde.

- Det er vigtigt for os at sikre os, at det i fremtiden ikke bliver surt, koldt og blæsende at opholde sig på stadion. Vinderprojektet er det klart bedste af to-tre meget gennemtænkte løsninger. Vi får vi en markant bygning, der kan blive et vartegn for byen i mange år frem, og som jeg tror, alle i Esbjerg kan blive glade for. Det vil kunne bruges til meget andet end fodbold, og derfor vil det blive et aktiv for hele byen, siger Jørgen L. Jensen.

Selv om det endnu er fremtidsmusik, glæder EfB-formanden sig, til byen om en årrække har en helt lukket arena med godt 16.000 siddepladser, som kan bruges til fodbold, store musikbegivenheder og folkelige arrangementer.

- Vi begyndte de målrettede bestræbelser på at vende tilbage til dansk topfodbold for ca. seks år siden. Søndag vandt vi over de danske mestre i Parken, og mindre end et døgn efter bliver et fantastisk stadionprojekt præsenteret. Jeg synes, vi kan tillade os at kalde det en solstrålehistorie, siger Jørgen L. Jensen.
hvj

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management