26-07-2017
Ukrainsk angriber til EfB
EfB har skrevet en etårig kontrakt med den ukrainske angriber Yuriy Yakovenko. Angriberen er født i Frankrig, men har siden fået sin fodboldopdragelse i Ukraine, og nu har han underskrevet en kontrakt med EfB, der løber frem til 30. juni 2018 med option på yderligere et år. I 2015 satte en slem skade ham ud af spillet i en længere periode, hvorledes hans fysik nu skal genopbygges til topfodbold.

Den 1,92 høje angriber har fået sin fodboldopdragelse i FC Arsenal Kyiv og i FC Obolon-Brovar Kyiv, hvor han debuterede som 18-årig i 2011 og siden blev fast mand på det ukrainske U21-landshold. Derfra tog han videre til den ukrainske storklub, FC Dnipro Dnipropetrovsk, og den franske klub, AC Ajaccio, hvorfra han blev hentet til den cypriotiske klub, Anorthosis Famagusta, hvor EfB's sportsdirektør, Ted van Leeuwen, og EfB's individuelle træner, Gonzalo Garcia, lærte ham at kende.

 

- Yuriy Yakovenko er ekstremt talentfuld og har en sjælden kombination af en fysik som Simon Makienok, kombineret med en stor smidighed og hurtighed på bolden, siger EfB's sportsdirektør Ted van Leeuwen.

 

Ted van Leeuwen erkender, at Yuriy Yakovenko ikke har spillet professionel fodbold siden 2015, og det er derfor en chance, klubben tager. Han håber dog, at klubben kan have samme succes, som da Brøndby IF hentede Michael Krohn-Dehli i Ajax Amsterdam.

 

- For fire år siden var Yuriy Yakovenko et stort mål for alle topklubber, men en skade satte ham langt tilbage. Da han ikke er i 100% kampform, var det en gylden mulighed for EfB, men det kræver, at vi bygger ham op fysisk, og hvis det lykkes, vil han blive en stor profil i ligaen. Det er en udfordring, og der er ingen garanti for succes, men i vores nuværende situation er vi nødt til at tage chancer. For en mindre investering tager vi chancen, og så ser vi, om vi får succes. Hvis han var i form havde vi ikke haft råd til ham, og han var ikke kommet til Danmark, siger Ted van Leeuwen.

 

Yuriy Yakovenko kommer fra en fodboldfamilie og er således lillebror til Oleksandr Yakovenko, der tidligere har repræsenteret ACF Fiorentina og Malaga CF, og søn af den tidligere UEFA Cup-vinder, Pavlo Yakovenko.

 

efb

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management