29-01-2017
Georgisk landsholdsspiller og afrikansk raket til EfB
EfB har hidtil hentet tre udenlandske spillere til den bageste kæde i vinterens transfervindue, og nu følger de offensive forstærkninger. Den 22-årige georgiske landsholdsspiller, Budu Zivzivadze, kommer til klubben på en kontrakt frem til 30. juni 2019, og den 20-årige ghaneser, Emmanuel Oti Essigba, kommer til EfB på et halvt års lejeaftale fra den portugisiske klub, SC Braga. 

Budu Zivzivadze er uddannet på fodboldakademiet i Georgiens mest vindende fodboldklub, Dinamo Tbilisi, hvor han blev fravalgt og kom til en mindre klub. Herfra skiftede han i sommeren 2015 til FC Samtredia, der spiller i den bedste liga. I Samtredia blev han i sin første sæson topscorer med 16 mål i 29 kampe og har i denne sæson scoret 11 mål i 11 ligakampe, hvilket har gjort ham til topscorer i Umaglesi Liga. I den forløbne uge debuterede han på det georgiske landshold.

 

- Budu kan både spille i front og på venstre kant, han er venstrebenet, hurtig, teknisk og fysisk stærk. Vi har måttet betale en beskeden afståelse til hans tidligere klub, og dette er en fantastisk mulighed for at se ham spille på et højere niveau, siger EfB's sportsdirektør, Ted van Leeuwen.

 

Han sammenligner Budu Zivzivadzes udviklingshistorie med den nuværende Tottenham-angriber, Vincent Janssen, der indgik i Feyenoords berømte fodboldakademi, men blev valgt fra og kom til en mindre klub. Et år senere var han med AZ 67 Alkmaar topscorer i den hollandske Æresdivision og blev solgt til Tottenham Hotspur for 20 mio. euro.

 

Emmanuel Oti Essigba er som spillertype en typisk venstre wing og kan med sin ekstreme fart blive en værdifuld spiller i EfB's omstillingsspil. For to år siden var han på træningsophold i Liverpool FC, hvor han slettede Raheem Sterlings rekord som den på den tid hurtigste Liverpool-spiller. Oti er nu på kontrakt i SC Braga, der er kendt for at have mange kvalitetsspillere i truppen, og klubben har indvilget i at afgive den unge ghaneser et halvt år for at give ham spilletid på højere niveau end reserveholdet i Braga. Han er på kontrakt frem til 30. juni 2020.

 

- For EfB handler det ikke kun om at tiltrække spillere, men om at hente nye spillere, der teknisk og taktisk passer ind på holdet. Vi har nu en erfaren akse af spillere, Katsikas, Jørgensen, Pálsson og Söder op igennem kæderne og unge spillere på backs og kanter til at fodre angriberne med gode indlæg, siger Ted van Leeuwen.

 

EfB har i transfervinduet hidtil solgt og afgivet seks danske spillere og hentet fem udenlandske spillere ind i truppen, to grækere, to georgiere og en ghaneser, og den udvikling er der en forklaring på.

 

- Kunne vi have hentet danske spillere af den samme kvalitet til prisen, ville vi have gjort det straks, men det har ikke været muligt. Jeg kan konstatere, at atmosfæren i omklædningsrummet med de nye spillere, der allerede er en del af truppen, nu er meget bedre end før, siger Ted van Leeuwen.

 

Budu Zivzivadze, der skal dele lejlighed med landsmanden Otar Kakabadze, kom søndag til Esbjerg. Emmanuel Oti Essigba støder til, så han kan deltage i EfB's træningslejr i Campoamor ved Middelhavet syd for Alicante fra onsdag.

 

efb

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management