05-12-2016
EfB stopper samarbejdet med Colin Todd
EfB Elite A/S har valgt at udnævne Lars Lungi Sørensen som ny cheftræner i klubben med øjeblikkelig virkning. Hans vigtigste opgave på kort sigt bliver at sikre overlevelse i Alka Superliga, og på længere sigt bliver han i samarbejde med sportsdirektør Ted van Leeuwen en nøgleperson i at indføre en ny fodboldfilosofi i klubben.

Lars Lungi Sørensen, 47 år, spillede som aktiv 160 førsteholdskampe for EfB og indledte sit trænervirke i klubben som U12-træner og fra 2009 U17-træner. Siden stod han i spidsen for EfB's hold i U19 Ligaen og blev A+-træner, inden han tillige blev tilknyttet superligaholdet som assistenttræner i januar 2013. Han varetog begge funktioner i en periode.

 

- Hver gang, EfB har henvendt sig med en ny funktion til mig, har jeg efter grundige overvejelser sagt ja. Det næste naturlige skridt er at blive cheftræner, og jeg vurderer, at jeg har indblik og vilje til at bidrage til at udvikle denne klub. Vi har i Esbjerg så mange gode ressourcer, fra U15-træner til staben omkring superligaholdet, og alle skal medvirke til at bringe denne klub frem til den position i dansk topfodbold, hvor den hører hjemme, siger Lars Lungi Sørensen.

 

Efter en analysefase i de første godt to måneder i EfB er indsættelsen af Lars Lungi Sørensen som cheftræner og afskedigelsen af hans forgænger, Colin Todd, sportsdirektør Ted van Leeuwens første store handling for at gennemføre sin fodboldfilosofi i EfB.

 

- Vi bebrejder ikke Colin Todd de resultater, han har nået i sin tid i EfB, men vi tror heller ikke på, at han er den langsigtede løsning. Der er behov for at udstikke en ny retning, og jeg vil gerne sætte den proces i bevægelse straks. Lars Lungi Sørensen passer bedre til klubben og dens DNA, og han kan med sin metodiske tilgang til fodbold udvikle spillere og gøre dem bedre individuelt, siger Ted van Leeuwen.

 

Han tilføjer, at Lars Lungi Sørensen længe har været udset til at være kommende cheftræner i EfB, og at der ikke er tid til at tøve med at effektuere udnævnelsen. EfB står over for en travl vinterpause med udskiftninger i spillertruppen og andre beslutninger, der får betydning for den sportslige sektor.

 

- Det er altid en stor skuffelse, når man bliver afskediget i en fodboldklub, men jeg har været i branchen længe nok til at vide, det sker. Mens jeg har været i klubben, er jeg blevet behandlet godt hele vejen rundt. For klubben handler det nu kun om overlevelse, og jeg ønsker klubben alt det bedste, siger Colin Todd.

 

Foruden Lars Lungi Sørensen vil staben omkring superligaholdet bestå af den hidtidige A+-træner, Jens Letort, målmandstræner Lars Winde og fysisk træner Torben Nielsen. Ligesom den nye cheftræner har Jens Letort den højeste danske og internationale træneruddannelse, P-licens.

 

Lars Lungi Sørensen har mandag sin første dag i spidsen for EfB's superligahold på permanent basis. Han vil sætte et andet aftryk på truppen og spillet end sin forgænger.

 

- Jeg kommer med grundige taktiske overvejelser om enhver modstander, og forhåbentlig kan jeg lykkes med at indføre en hurtigere og mere direkte spillestil, siger Lars Lungi Sørensen.

 

efb

Relaterede nyheder eller informationer:
08-07-2016

Colin Todd ny cheftræner i EfB

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management