17-11-2016
EfB tager afsked med klubikonet Michael Mex Pedersen
En af de gennemgående personer i EfB's historie siden begyndelsen af 80'erne, Michael Pedersen, fratræder sin stilling som chefscout i klubben. Den nye sportslige struktur med ansættelsen af Ted van Leeuwen som sportsdirektør nødvendiggør, at han kan sætte sit eget hold til at styrke superligahold, talentudvikling og scouting, og Michael Pedersen indgår ikke i disse planer.

Bestyrelsesformand i EfB Elite A/S Kristoffer Jarl Kristensen siger, at det er med vemod EfB tager afsked med en klubpersonlighed, der som aktiv spillede 377 kampe og scorede det højeste antal mål, nogen EfB-spiller har præsteret, 161, og siden 2001 har spillet en væsentlig rolle i at udvikle unge fodboldspillere til eliteniveau.

 

- Vi har meget at takke "Mex" for og anerkender hans store betydning for, at EfB har opnået en position som en af landets førende klubber inden for udvikling af unge fodboldspillere. Fodboldklubber er imidlertid i konstant forandring for at manifestere sig i konkurrencen, og vi har valgt at tilføre organisationen en sportsdirektør med internationalt omdømme og kontaktnet. Vi skylder at give Ted van Leeuwen manøvrerum til at sætte sin egen dagsorden i EfB, siger Kristoffer Jarl Kristensen.

 

Michael Mex Pedersen, 53 år, er læreruddannet og har siden 2000 virket som fodboldtræner i EfB. Han har i de seneste 15 år haft en række vigtige funktioner, der relaterer til talentudvikling, herunder at være EfB's repræsentant, da Eliteidræt Esbjerg etablerede de banebrydende eliteidrætsklasser for talenter inden for flere sportsgrene, ligesom han var EfB's ITU-træner i DBU's talentsatsning af samme navn.

 

I de senere år har Michael Mex Pedersen været tilknyttet EfB's superligahold som assistenttræner under flere cheftrænere, og han overtog midlertidigt ansvaret for holdet i efteråret 2015, da Niels Frederiksen blev afskediget som cheftræner. Han overgik i januar til en nyoprettet stilling som chefscout i forbindelse med, at den daværende cheftræner, Jonas Dal, ønskede at tilknytte Lars Justesen til teamet omkring holdet. Michael Pedersen opnåede i 2011 den højeste danske og internationale træneruddannelse, P-licens, og er anerkendt for sit høje fodboldfaglige niveau.

 

Michael Mex Pedersen kom til EfB som juniorspiller fra den senere samarbejdsklub, Jerne IF, og har siden kun haft afstikkere til spanske Osasuna og Ikast fS.

 

- Jeg har brugt det meste af mit liv på EfB, og det er der en årsag til. Jeg har både som spiller og leder kunnet lide at komme i klubben og omgås de mange mennesker, der har virket i EfB. Min ambition i klubben har aldrig været andet end at træne og udvikle unge mennesker til at nå topniveauet. Skal jeg blive i fodboldverdenen, skal det være et projekt, hvor jeg kan bruge mine fodboldfaglige kompetencer og indgå i et samspil med andre om at opnå resultater, siger Michael Mex Pedersen.

 

efb

Relaterede nyheder eller informationer:
24-11-2016

EfB ansætter scout med internationalt netværk

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management