29-08-2016

Foto: Nicklas Ingemann
EfB's nye chef kender fodboldverdenen indefra
EfB Elite A/S har ansat Hans-Peter Rasmussen, 56 år, som ny administrerende direktør. Han tiltræder 1. september og overtager det overordnede ansvar for selskabets daglige drift. Hans-Peter Rasmussen tiltrådte for to år siden en tilsvarende stilling i Randers FC, som han fratrådte ved udgangen af 2015.

- Jeg overvejede derpå, om jeg skulle søge tilbage til detailhandelsområdet, hvor jeg har virket i det meste af min erhvervskarriere, eller blive i fodboldverdenen. Jeg kunne mærke, at der fortsat er noget, jeg gerne vil gennemføre og bevise inden for fodbold, og da muligheden i Esbjerg opstod, fandt jeg udfordringen spændende. Klubben har et rigtig godt fundament, herunder en fantastisk talentudvikling, som også i fremtiden bliver meget vigtig. Og så befinder Esbjerg sig geografisk i en helt anden konkurrencesituation end Randers, der har mange superligaklubber omkring sig, siger Hans Peter Rasmussen.

 

Han har arbejdet på et strategisk niveau inden for detailhandel i mange år. Han lærte købmandskab i Dansk Supermarked med poster som produktchef og indkøbschef i henholdsvis Bilka og Føtex i 11 år, han var i tre år i Hummel med til at forberede store ændringer, og i otte et halvt år var han adm. direktør i Sportmaster-kæden. Hans-Peter Rasmussen fik gjort kæden med 116 butikker i Danmark salgsklar, så den i 2012 blev overtaget af en kapitalfond.

 

EfB's bestyrelsesformand, Kristoffer Jarl Kristensen, oplyser, at Hans-Peter Rasmussen blev bragt i spil af den konsulentvirksomhed, der har haft til opgave at gennemgå ansøgerfeltet for egnede kandidater.

 

- Vi har lagt vægt på, at Hans-Peter Rasmussen har branchekendskab og både ledelsesmæssigt og kommercielt besidder kvaliteter, som vil komme EfB til gavn i fremtiden. Hans vigtigste opgaver bliver at styrke organisationen og videreudvikle fremtidens EfB med vægt på øget kommunikation og inddragelse af de mange interessenter, klubben har samarbejde med i dagligdagen. Vi har i bestyrelsen lært Hans-Peter at kende som et behageligt, seriøst og tillidsvækkende menneske, siger Kristoffer Jarl Kristensen.

 

Hans-Peter Rasmussen glæder sig til at møde EfB's medarbejdere, både i den sportslige sektor, hvor han fra sin tid i Randers FC har et godt kendskab til cheftræner Colin Todd, og i de administrative funktioner.

 

- Jeg var i Randers i en fase, da det både sportsligt og økonomisk gik godt. I den periode lærte jeg en masse om fodboldbranchen og fik en række værktøjer, som jeg sammen med mine øvrige erfaringer glæder mig til at bruge i et tæt samspil med EfB's medarbejdere, så vi kan træffe de rigtige beslutninger og være forudseende i en omskiftelig fodboldverden. Vi skal have Esbjerg tilbage, hvor klubben naturligt hører til i den nye turneringsstruktur i dansk fodbold. Fundamentet er til stede, siger Hans-Peter Rasmussen.

 

Han bor i Hadsten, er gift med Hanne, og parret har tre voksne børn, der alle bor i Aarhus. Han er sportsmand, og foruden tennis og svømning har Hans-Peter Rasmussen i de senere år taget cykling til sig. I 2014 og i år cyklede han til Paris med Team Rotary Favrskov. Fra barneårene spillede han fodbold og håndbold i Randers Freja og nåede siden at spille divisionshåndbold i en årrække.

 

Hans-Peter Rasmussen vil i første omgang etablere sig med en bolig i Esbjerg.


efb

Relaterede nyheder eller informationer:
23-07-2016

EfB gør klar til store forandringer i organisationen

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management