05-08-2016
Ung australier skal sætte fart i EfB's offensiv
Esbjerg fB lejer den 20-årige australske kantspiller, Awer Mabil, i FC Midtjylland til udløbet af denne sæson. Spilleren fra Adelaide United blev i 2014 kåret som årets U20-spiller i Australien og kom til FC Midtjylland for et år siden, efter at flere europæiske klubber havde vist interesse for ham.

- Mabil har spillet kampe for FC Midtjylland, men konkurrencen i klubben er hård, og vi håber, at han kan udfolde sit potentiale og levere i Esbjerg. Han er en højre kantspiller med fart, som er i stand til at bringe forsvarere på hælene og få ting til at ske. Derudover har han en god arbejdsmoral og mentalitet, siger EfB's cheftræner, Colin Todd.

Awer Mabil stammer fra, hvad der nu er kendt som Republikken Sydsudan, og han opholdt sig sammen med sine forældre fra det uroplagede land i flygtningelejr i Kenya, inden familien flyttede til Australien, da han var 10 år. Som 17-årig underskrev han en kontrakt med Adelaide United i den australske A-League. Det blev til 47 kampe for den sydaustralske klub og dertil en række succesrige optrædener på ungdomslandshold.

 

I FC Midtjylland har Awer Mabil fået spilletid i 10 kampe, heraf seks i Alka Superliga, men venter endnu på sit gennembrud i dansk fodbold. Han er den første offensive forstærkning i Colin Todds tid som cheftræner, og han bliver formentlig ikke den sidste.

 

- Vi er ikke i panik, men vil gerne tilføre truppen yderligere kvalitet i skikkelse af en angriber med fart, styrke og evne til at afslutte, siger Colin Todd.

 

Awer Mabil kommer til Esbjerg, så han kan deltage i lørdagens træning, og såfremt papirarbejdet for en ikke EU-spiller forløber planmæssigt, vil han være i truppen til EfB's kamp mod AGF mandag aften på Blue Water Arena.

 

efb

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management