08-05-2013
Jagten på den ultimative drøm
Efter de første otte spillerunder af Superligaen havde oprykkerne fra Esbjerg fB blot opnået tre af 24 mulige point, og en returbillet til 1. division truede. Siden har EfB præsteret 38 point i 22 kampe og har placeret sig lunt på en femteplads, og ved siden af har holdet kvalificeret sig til den tredje pokalfinale på otte sæsoner, finalen i DBU Pokalen mod Randers FC torsdag kl. 15.00.

EfB-cheftræner Jess Thorup og det øvrige trænerteam gør alt for at få finalen i Parken til at ligne enhver anden fodboldkamp, velvidende at det er en større og vigtigere kamp end de fleste. Han har som sædvanlig udtaget den trup, han vurderer, kan vinde en fodboldkamp, og forberedelserne ligner sig selv ned i mindste detalje. Omgivelserne og virakken omkring finalen skal nok minde spillerne om, at noget særligt er i gære.

 

- Det bliver en finale mellem to lige hold, som formentlig bliver afgjort på spændingsniveauet, der er en af udenomsfaktorerne. For trænerteamet er opgaven at vurdere, hvor den enkelte spiller er på skalaen, og hvad han har behov for, siger Jess Thorup.

 

Han ser frem til en spændende finale, der exceptionelt har de to oprykkere til Superligaen som deltagere, og roser modstanderen, Randers FC, for at være på vej mod en stor sæson med chance for at vinde bronzemedaljer. Jess Thorups eget mandskab kan i en forårssæson i toppen af Superligaens formbarometer opnå en oprykkers ultimative drøm med en sejr over Randers Kristi himmelfartsdag.

 

- Vi skal afgøre finalen med vores tro på tingene. Vi har i hele foråret været presset på mange fronter og har formået blot at tabe to kampe under de omstændigheder. Desuden har vi opbygget et godt fundament at falde tilbage på, hvis vi i løbet en kamp kan mærke, at vores spil ikke lykkes for os, siger Jess Thorup.

 

Han har udtaget en udvidet trup på 21 spillere til finalen for at være helgarderet over for småskader og hændelser i timen op til kampen. Emil Lyng er ny i forhold til den foretrukne trup fra de seneste mange superligakampe.

 

Truppen til pokalfinalen

1. Lukas Hradecky, 30. Mathias Rosenørn, 2. Kian Hansen, 3. Peter Ankersen, 4. Davidson Drobo-Ampem, 5. Martin Bergvold, 6. Magnus Lekven, 7. Steffen Ernemann, 8. Kenneth Fabricius, 9. Arnór Smárason, 10. Emil Lyng, 11. Mikkel Agger, 12. Sebastian Andersen, 15. Youssef Toutouh, 19. Jakob Ankersen, 20. Hans Henrik Andreasen, 21. Jerry Lucena, 22. Jesper Lange, 23. Jonas Knudsen, 24. Nicolai Høgh, 32. Martin Braithwaite.

 

efb

Relaterede nyheder eller informationer:
09-05-2013

Kampinfo: Randers FC-Esbjerg fB

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management