09-05-2013
Toutouh ærede sin skuddræbte ven
Fodboldkampe afgøres af øjeblikke, og i pokalfinalen mellem Randers FC og EfB blev kampens enlige mål højdepunktet i en jævn fodboldkamp.

Efter en opsang fra cheftræner Jess Thorup i pausen kastede EfB'erne i de første minutter af anden halvleg forsigtigheden over bord, og Davidson Drobo-Ampem var tæt på at passere Randers-målmand David Ousted efter en dødbold. Men Ousted klarede hans forsøg.

 

Et minut senere var han chanceløs, da Youssef Toutouh for anden gang i denne pokalturnering fik afgørende indflydelse på resultatet. I den første semifinalekamp mod Brøndby IF i marts talte han med fødderne, men denne gang brugte han hovedet og headede et Martin Braithwaite-indlæg i to forsøg fra højre side i mål til stor forløsning for EfB's fans på Nedre B lige bag målet.

 

- Det var ubeskriveligt at score det afgørende mål i en pokalfinale. Martin er bare så farlig, når han søger ud på kanten, og jeg ser, at indlægget bliver lidt for højt for en medspiller, vistnok Jonas Knudsen, og så rammer jeg den perfekt. Pokalfinaler er så svære at spille, men vi kæmper bare røven ud af bukserne, og det her er bare min sæson. Jess og det øvrige trænerteam har haft tillid til mig fra den første dag, sagde den 20-årige kantspiller af marokkansk afstamning.

 

Han tilegner målet til sin kammerat, Sohail, der 6. maj blev dræbt af to skud i hovedet.

 

- Du må også gerne skrive, at Lukas er verdens bedste målmand, Martin er den bedste angriber, og jeg er den bedste kantspiller, sagde lejespilleren fra FC København, der kom på græs i Esbjerg og nu er dansk pokalmester.

 

Lyng debuterede

 

Et andet af kampens bemærkelsesværdige momenter var en debut. Emil Lyng, 23-årig offensivspiller med en fortid i fransk, belgisk og schweizisk fodbold samt danske FC Nordsjælland, spillede sit første kvarter for EfB efter en lang skadespause, der skabte tvivl om hans fodboldfremtid.

 

- Jeg er selvfølgelig rigtig stolt af at være med til at vinde en pokal - for anden gang. At debutere i en pokalfinale i Parken kan ikke være meget større, sagde Emil Lyng i sin debutanttale for holdkammeraterne.

 

Efter den korte tale uddybede han, at finalesejren med FC Nordsjælland i 2011 ikke måler sig med triumfen med EfB. Dengang var han ramt af en af sine skader og var slet ikke med i truppen.

 

- Det er meget større at komme ind og være en del af det hele. Tidligere har jeg ikke været klar til startopstillingen, men efter at have spillet fuld tid i tre reserveholdskampe begyndte jeg at nærme mig, sagde Emil Lyng, der i februar indgik en aftale på halvandet år med EfB.

 

efb

Relaterede nyheder eller informationer:
09-05-2013

Kampinfo: Randers FC-Esbjerg fB

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management