09-05-2013
Vinderen har altid ret
I pokalfinaler spiller man ikke for at få skønhedspriser. Man spiller for at vinde. Dybsindige kampanalyser er på det nærmeste ikke til at opdrive, mens øllet, champagnen og sejrsrusen strømmer i et omklædningsrum hos vinderholdet.

EfB spillede ikke forårets bedste kamp Kristi himmelfartsdag i Parken, men den helhjertede indsats var nok til at vinde den første pokaltitel i 37 år og skrive en flok spillere og en træner ind i klubhistorien som holdet, der bragte den første pokal hjem til Esbjerg i den tid, de fleste kan huske.

 

- Vi snakkede inden kampen om, at vi skulle være stolte af det, vi har nået. Men vi var ikke kommet til en pokalfinale for blot at få en oplevelse, vi kom for at vinde. Vi lagde ikke fantastisk ud i første halvleg, vi var for benovede, spillede bolden for meget tilbage og til siden. Jeg sagde til spillerne i pausen, at "nu har I været rundt at hilse på tilskuerne", slip nu håndbremsen. Heldigvis blev det bedre i anden halvleg, sagde en på samme tid nøgtern og lykkelig cheftræner, Jess Thorup.

 

At stå i spidsen for et fodboldhold i en finale i DBU Pokalen og for øjnene af så mange tilskuere fra Esbjerg-området levede til fulde op til hans forventninger. Det var bare fedt at få lov til at prøve.

 

- Det ville have været svært at skrive en bedre afslutning for mig som træner i EfB, end hvad vi har præsteret i de seneste par måneder. En pokaltitel og overlevelse i Superligaen tre runder før afslutningen. Vi skal naturligvis gøre alt for at få så mange point som muligt i de sidste tre kampe, men vi har allerede nået meget i dette forår, sagde den kommende U21-landsholdstræner.

 

De to cheftrænere var i sig selv to stilarter på sidelinjen under finalen. Englænderen Colin Todd i habit og Jess Thorup i en stram Nike-træningsdragt. I nederlagets stund var Randers-træneren inden for at ønske lykke i det feststemte EfB-omklædningsrum.

 

- Det er svært at være taber, men til lykke! Godt gjort, og held og lykke resten af sæsonen, sagde Colin Todd, inden der atter blev skruet op for ghettoblasteren.

 

efb

Relaterede nyheder eller informationer:
09-05-2013

Kampinfo: Randers FC-Esbjerg fB

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management