09-05-2013
EfB pokalmestrer 2013
I en kamp med masser af nerve og spænding lykkedes det for EfB at vinde 1-0 over Randers FC, og kunne som pokalmestrer lade sig hylde foran 26.194 tilskuerer i Parken.

Det var 34 år siden EfB sidst havde vundet en titel, og mange esbjergensere var draget mod København i håb om, at det denne gang ville lykkedes Esbjerg fB vinde pokalfinalen. En festfyldt Parken dannede rammerne for et brag af en kamp med masser af stemning og atmosfære.

 

Da de to hold mødte hinanden i finalen i 2006 var det med Randers FC som underdog, og med Stig Tøfting i hovedrollen. Denne gang var det et mere lige opgør, men med en esbjergensisk midtbanemotor der tog overskrifterne, da Magnus Lekven efter kampen blev kåret som årets pokalfighter.

 

Kampen startede med masser af nerve og kamp om hver en bold, hvilket medførte at EfB ofte var nødsaget til at slå lange bolde op mod Martin Braithwaite og Arnór Smárason.

 

Kampens første store chance faldt til Jonas Kamper, der modtog en bold fra venstre, og sendte et skud afsted på overliggeren. Et par minutter efter var det Nicolai Brock-Madsen, der vendte på Kian Hansen og afsluttede lige på Lukas Hradecky.

 

Efter dette arbejdede EfB sig ind i kampen, og sad på spillet uden for alvor at blive farlige. Spillet flød ikke med flotte kombinationer, med der blev tacklet igennem og kæmpet om hver en bold.

 

Der var ikke spillet mange minutter af anden halvleg før det nu var EfB der var farlige. Et indlæg havnede ved Davidson Drobo-Ampem, som tæmmede bolden og afsluttede. Det lykkedes dog for David Ousted at parere bolden til hjørnespark.

 

Kort tid efter var det Martin Braithwaite der fra højre side kom igennem, og sendte bolden indover. Bolden blev akkurat snittet af Jonas Knudsen inden Youssef Toutouh til stor jubel for de medrejsende tilskuere headede bolden i mål til 1-0.

 

Efter scoringen pressede Randers FC på, mens der muligvis bredte sig en nervøsitet hos esbjergenserne. Dette udviklede sig til en nervepirrende anden halvleg, hvor EfB i lang tid stod tilbage på banen, og kæmpede for at forsvare føringen. Her var bl.a. Ronnie Schwartz tæt på at udligne, da han kom fri foran mål, men måtte se sin afslutning reddet af Lukas Hradecky.

 

Symptomatisk for foråret lykkedes det til sidst at hive 1-0 sejren i land, og spillerne kunne fuldende et fantastisk forår, hæve pokalen og lade sig tiljuble som pokalmestre 2013.

 

- Vi fik titlen med hjem, og skal nu ud og spille i Europa. Vi har allerede sikret os overlevelse, så det er endt med at blive en fantastisk sæson i Esbjerg. Fodbold handler om at vinde titler og komme i historiebøgerne, og det lykkedes i dag. Jeg er stolt og glad for at kunne aflevere det her hold, og jeg glæder mig til at se dem spille europæisk på Blue Water Arena næste sæson, sagde Jess Thorup.

 

- Vi lagde ud med at få tre point i de første otte kampe, og folk regnede med, at den ene nedrykker i hvert fald var fundet. Vi lå lige over stregen ved nytårstid, men har fået 22 point i ti kampe i foråret, og har nu også vundet pokalfinalen. Det kan ikke være meget bedre, tilføjede han.

 

efb

Relaterede nyheder eller informationer:
09-05-2013

Kampinfo: Randers FC-Esbjerg fB

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management