02-08-2004
Esbjerg fB indvier ny tribune med fodboldfest
Esbjerg Kommune og Esbjerg fB lægger op til en festlig indvielse af Esbjerg Stadions nye siddetribune ved Gl. Vardevej, når øjeblikkets førende mandskab i dansk fodbold, FC Midtjylland, søndag den 8. august kl. 15.00 er modstander.
Kommunen har inviteret 125 gæster, der før kampen mødes under den nye tribune med plads til 3680 tilskuere, og på banen vil borgmester Johnny Søtrup, Esbjerg Idrætsparks direktør, Jens Petersen, og EfB Elites formand, Jørgen L. Jensen, markere, at EfB har fået nye, tidssvarende forhold. Desuden vil klubbens husorkester, Spar2, varme op til den spændende kamp i SAS Ligaen.

EfB's direktør, Niels Erik Søndergård, venter, at tilskuerinteressen for kampen vil knytte an til forårets flotte gennemsnit på over 8000 til hjemmekampene, så premieren på det helt nye græstæppe vil samle et lignende antal tilskuere.

- Vi indvier ikke et nyt stadion, men med den nye tribune får vi især på tv et helt andet visitkort, som vi glæder os til at se effekten af. På længere sigt er jeg ikke i tvivl om, at den nye tribune med den gode oversigt over banen, den lette adgang til salgsarealer og de fremragende toiletforhold vil hæve vores tilskuergennemsnit yderligere, siger Niels Erik Søndergård.

I modsætning til i de foregående sæsoner, hvor entreindtægten i de første 11 kampe i SAS Ligaen er blevet delt mellem de to hold, går indtægterne fra samtlige 33 ligakampe som led i den nye tv-aftale med ændret fordelingsnøgle nu til hjemmeholdet. Derfor er der god økonomi i at hæve tilskuertallet på hjemmebane.

EfB's cheftræner, Ove Pedersen, hæfter sig ikke særligt ved, at modstanderen i hjemmepremieren er ligaens eneste mandskab med maksimumpoint, FC Midtjylland.

- Selv om vi selv kun har et point, er jeg allerede blevet spurgt, om det er en topkamp. Jeg hæfter mig ved, at vi nu har nogle tidssvarende faciliteter til glæde for vores voksende publikum. Men som SAS Ligaens bedste hjemmehold i den seneste sæson skal vi mod FC Midtjylland naturligvis gerne lægge fundamentet til, at vi også bliver det i denne sæson, siger Ove Pedersen.
hvj

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management