20-07-2004
EfB indgår treårig aftale med AGF-talent
EfB Elite har indgået en treårig aftale med en af dansk ungdomsfodbolds mest målfarlige spillere, den 17-årige Brian Johansen, der siden lilleputalderen har spillet i AGF og i denne sæson har spillet fast på et af landets bedste ynglingemandskaber. Brian Johansen, der i denne sommer har afsluttet 10. klasse, er ansat på en fuldtidskontrakt frem til 30. juni 2007 og skal indtil videre spille på EfB´s danmarksseriehold.
- For omverdenen kan det måske virke underligt, at vi henter en 17-årig spiller i AGF, men selv om der er gode spillere på vores eget ynglingehold, har vi netop i den årgang et hul i talentudviklingen. Brian Johansen er en spiller med stort potentiale, som skal udvikles til at blive SAS-ligaspiller, siger cheftræner Ove Pedersen.

ITU-træner Karsten Sejerup og Ove Pedersen fik øje på Brian Johansens kvaliteter, da de tidligere i denne måned var i Vejle for at følge fire EfB-spillere, der var blandt medierne ved et elitetrænerkursus. Hans hurtighed, tekniske niveau og evne til at udfordre faldt i EfB-trænernes smag, og de var indstillet på at følge ham i en længere periode inden en eventuel beslutning om et kontrakttilbud. Imidlertid var en anden jysk ligaklub stærkt interesseret i den unge offensivspiller, og derfor valgte EfB at tage det usædvanlige skridt at tilbyde en ynglingespiller at blive fodboldspiller på fuld tid.

Brian Johansen spillede sine første år i Hinnerup, hvor han stadig bor med sine forældre og lillebror, og flyttede til AGF som førsteårs lilleput. Siden har han spillet på AGF´s bedste ungdomshold og præsterede som andetårs lilleputspiller at score 130 mål på en sæson. I fjor var han med 17 mål AGF´s topscorer og den næstmest scorende spiller i Juniorligaen. I år har han som første års ynglingespiller erobret en stamplads på AGF´s tophold i Ynglingedivisionen, fortrinsvis som offensiv midtbanespiller.

- Det er vigtigt for mig at få lov til at træne med de bedste spillere i Esbjerg, så jeg kan udvikle mig hurtigere som fodboldspiller. EfB har en anden måde at udvikle spillere på end AGF, der køber mange spillere udefra, siger Brian Johansen.

Han har optrådt som både angriber, offensiv midtbanespiller og venstre kant i AGF og betegner selv sin teknik, målnæse og hurtighed som sine styrker. Med 170 cm og 62 kg fylder han fysisk endnu ikke meget i landskabet, men spillemæssigt rager han op. Brian Johansen har endnu ikke spillet kampe på DBU´s udvalgte hold men er med i periferien af U17-landsholdet.

Sammen med sin far, Kim Johansen, der var hans træner i de første år hjemme i Hinnerup, har han været i Esbjerg for at se på forholdene, og indtrykkene er yderst positive. Indtil han finder en fast bolig, bor Brian Johansen på Esbjerg Højskole. På grund af hans unge alder lægger EfB Elite vægt på, at fodboldspillet kombineres med nogle timers uddannelse hver uge, når han er akklimatiseret og har vænnet sig til den øgede træningsmængde som fuldtidsspiller.

- Vi ønsker med fuldtidskontrakten at give Brian Johansen muligheden for tidligt at prøve sit talent af. Han vil ikke være klar til ligaholdet lige med det samme, men aftalen falder fint i tråd med vores strategi om at satse på udviklingsspillere med potentiale, siger EfB Elites direktør, Niels Erik Søndergård.
hvj

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management