11-01-2008
EfB Elites nye administrerende direktør: Fra milliardforretning til ny benhård udfordring
Den nye administrerende direktør i EfB Elite A/S, Michael Zøhner, 42 år, har valgt at opsige sin stilling som finansdirektør og ansvarlig for økonomi, IT og strategisk udvikling i Arla-divisionen Consumer Nordic med en omsætning på knap 20 mia. kroner for at tage imod en ny udfordring i spidsen for en langt mindre virksomhed i en helt særlig branche.

- Jeg kender gennem ti år livscyklussen i store koncerner og har i nogen tid haft et ønske om at komme til en mindre virksomhed med hurtigere vej fra beslutning til handling. Dansk topidræt - og i særdeleshed fodbold - er inde i en så rivende udvikling, at man skal stå tidligt op for at få succes, og det er et stærkt incitament for et konkurrencemenneske som mig. Jeg har sagt ja til udfordringen i EfB med hjertet, siger Michael Zøhner.

 

Den cand.merc.-uddannede direktør er født og opvokset i Esbjerg, hvor en korsbåndsskade tidligt satte en stopper for divisionskarrieren i håndboldklubben Esbjerg HK, hvorefter han valgte at gå trænervejen. Sideløbende fulgte han kampene på byens fodboldstadion, hvor storebroderen John Petersen i en årrække spillede på datidens succesrige EfB-mandskab.

 

Erhvervskarrieren har budt på stillinger inden for blandt andet salg og marketing i Danfoss, Cheminova-selskabet Skamol og Stibo Groups amerikanske datterselskab, hvor han som 29-årig blev chef for 70 ansatte. Efter nogle år i konsulentbranchen hos Andersen Consulting/Accenture var han i perioden 2000-2003 Vice President i LEGO-koncernen, inden han kom til Arla Foods. Siden august i fjor har han med hustruen og to sønner boet i Stockholm, og flyttevognen går snart mod familiens tidligere hjemby, Brørup.

 

Michael Zøhner har gennem årene videreuddannet sig på førende internationale businessskoler og er af fremtrædende headhuntere fremhævet som et stort ledelsestalent. Selv om han ved, at opgaven i EfB har helt særlige dimensioner med en kultur båret af både professionalisme og frivillighed, er ambitionerne store. Inden for de første 100 dage skal strategien for de næste år efter en intensiv intern proces formuleres.

 

- EfB skal på sigt være en af fire førende klubber i Danmark, hvilket indebærer, at vi skal spille med, hvor der også er medaljer og deltagelse i international fodbold på spil. Vi skal have en stabil og kontinuerlig drift, hvor vi skaber overskud og dermed økonomisk råderum, som gør det muligt for os at investere i fremtiden. Vi skal måle vores succes på såvel den sportslige dimension som den forretningsmæssige, siger Michael Zøhner.

 

Han kommer til EfB i en tid med nogle af de største udfordringer i klubbens historie. Blue Water Arena står over for en udvidelse til over 100 mio. kroner med nye kommercielle muligheder, og en planlagt aktieemission med et pænt tocifret millionbeløb ventes gennemført i samme periode. Hertil kommer at sikre grundlaget for, at der også i fremtiden spilles ishockey i en by med stærke traditioner på det felt.

 

- Vi skal gøre EfB mindre afhængig af sportslige resultater, og det kan vi gøre ved både at gøre brug af mulighederne for at forbedre driftsresultaterne, udnytte potentialerne i den eksisterende forretning og ved at udvikle nye forretningsområder. Jeg ved fra min tid i LEGO, hvad det betyder at være i en virksomhed med et stærkt brand, og det har også EfB, siger Michael Zøhner, der de senere år flere gange har været i dialog med bestyrelsen og givet input i forbindelse med flere projekter.

 

Han tiltræder stillingen senest 1. april og følger allerede nu udviklingen i EfB sideløbende med at varetage CFO-stillingen i Arla Foods' Comsumer Nordic. EfB's nye frontfigur afløser Søren Poulsen, der forlod EfB ved årsskiftet for at tiltræde som erhvervskundedirektør i Danske Bank.

 

Michaels Zøhner var bestyrelsens favorit til topposten

 

EfB Elites bestyrelse har i flere år kendt Michael Zøhners ledelseskvaliteter og hans engagement omkring klubben, og han var fra begyndelsen topkandidaten, da det blev aktuelt at finde en ny administrerende direktør til at stå i spidsen for den voksende topidrætsvirksomhed.

 

- Vi har i de seneste otte-ni år gennemført første etape af udviklingen af EfB, og nu tager vi fat på en spændende anden etape, der indebærer en væsentlig udvidelse af forretningen i de kommende år. Michael Zøhner er stærk inden for forretningsudvikling, og han har også baggrunden til at udvikle organisationen, så den kan følge med i den ekspansion, vi står overfor, siger formanden for EfB Elite A/S, Jørgen L. Jensen.

 

Når Michael Zøhner har lært den øvrige organisation at kende og har fået udarbejdet en plan for de nærmest forestående opgaver, herunder EfB's del af den omfattende udvidelse af Blue Water Arena, forestår et spændende strategiarbejde. I løbet af hans første 100 dage som direktør skal han sammen med ledelse og bestyrelse have udarbejdet den strategiske agenda for EfB Elite, så målene for de kommende års udvikling ligger fast. Det er allerede nu en kendsgerning, at EfB Elite vil gennemføre en aktieemission for at styrke kapitalgrundlaget, og den vil efter al sandsynlighed finde sted i slutningen af 2008 eller begyndelsen af 2009, få måneder før indvielsen af det nye Blue Water Arena.

 

- Udviklingen inden for især dansk fodbold har nødvendiggjort, at vi udvider vores forretning og styrker vores kapitalgrundlag for at sikre, at vi fortsat kan være med i toppen af dansk idræt. EfB træder desuden stadig tydeligere frem som kulturbærer i den sydvestdanske region, og skal vi i en samlende rolle påtage os yderligere opgaver, kræver det en stærk både operationel og strategisk ledelse, siger Jørgen L. Jensen.

 

Han noterer med glæde både Michael Zøhners stærke forhåndsengagement i EfB, og at den nye direktør også har signaleret sin interesse i at gå ind i bestyrelsesarbejde i udviklingsorienterede virksomheder i den sydvestdanske region.

 

efb

Relaterede nyheder eller informationer:
23-12-2008

Administrerende direktør har opsagt sin stilling

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management