12-05-2006
Adm. direktør Søren Poulsen / Foto: Niels Husted
EfB-direktør Søren Poulsen: Det gør ondt - men vi skal videre efter kæmpeskuffelsen
Det gjorde ondt i hele EfB-organisationen - spillere, trænerstab, ledelse og bestyrelse - at skuffe de skønsvis over 12.000 sydvestjyske fodboldtilhængere, der på enestående vis bakkede op om holdet i torsdagens landspokalfinale mod Randers FC i Parken og måtte se deres helte tabe 0-1 efter forlænget spilletid.

- Synet af endetribunen med EfB-fans, da spillerne løb på banen, var helt fantastisk. Det var, så hårene rejste sig. Vi havde bygget op til noget stort og mobiliseret så mange EfB-tilhængere til at følge os i finalen. Med den opbakning gør det dobbelt ondt, at vi måtte skuffe alle de tilhængere, der forventede en pokalsejr som kulminationen på en festlig dag i København. Men sådan er fodbold, siger EfB Elites administrerende direktør Søren Poulsen.

 

Når skuffelsen har lagt sig, går fodboldlivet i Esbjerg dog videre, og EfB vil bygge på alle de positive elementer, som kvalifikationen til den første deltagelse i en pokalfinale i 21 år og euforien op til finalen har rummet.

 

- Vi skal tænke på, at vi har spillet os i en pokalfinale for første gang i mange år, og at det har medvirket til at løfte klubben, organisationen, fanklubben og ikke mindst sammenholdet om fodbold i Sydvestjylland. De seneste uger har vist, at vi har nået et vist niveau i opbygningen af en stærk fodboldkultur i regionen, og det kan blive meget værd på længere sigt, siger Søren Poulsen.

 

Han roser især EfB's officielle fanklub Blue Knights for en kæmpepræstation, idet det lykkedes at sende ikke færre end 1900 fans af sted med busser på bedste vis og skabe en stemning op til kampen på tribunerne, som var enestående.

 

- Vi skal være ydmyge over for de opbakning, vi har fået i forbindelse med pokalfinalen, og konstatere, at den er der, når det gælder. Nu skal vi sportsligt have stabiliseret os, så vi også kan præstere i de store kampe og ikke skuffe vores fans. Det må også spillerne være bevidste om, siger Søren Poulsen.

 

I de seneste sæsoner er EfB's fundament for at drive professionel fodboldvirksomhed blevet stadig mere solidt. Søren Poulsen tager tilskuerinteressen for de seneste hjemmekampe i SAS Ligaen, eksempelvis 7200 tilskuere i kampen mod bundholdet AGF, som udtryk for, at der er meget at bygge videre på, og at det ikke ødelægges af en tabt pokalfinale.

 

- Nu har alt været koncentreret pokalfinalen, men på søndag er der en vigtig kamp i SAS Ligaen mod AaB, hvor det gælder både en placering i den bedste halvdel og at få efterladt et bedre indtryk end i de seneste to kampe. Her kan reaktionen blive, at spillerne er mere frigjorte, eller at de ikke har formået at bearbejde skuffelsen fra pokalfinalen ordentligt. Jeg håber inderligt på det første, siger Søren Poulsen.

hvj
Relaterede nyheder eller informationer:
11-05-2006

Kampinfo: Esbjerg fB-Randers FC

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management