10-05-2006

Warning: Illegal string offset 'width' in /var/www/efbhistorik.dk/public_html/PHPFunctions/graphics.php on line 52

Warning: Illegal string offset 'height' in /var/www/efbhistorik.dk/public_html/PHPFunctions/graphics.php on line 53
Troels Bech: Et privilegium at være med til
At optræde for øjnene af 10.000-15.000 egne tilhængere på Danmarks nationalstadion er få spillere og trænere forundt, og derfor glæder Esbjerg fB's cheftræner Troels Bech sig vildt til morgendagens pokalfinale mod Randers FC i Parken.

- Tænk at få lov til at være med til det. Det er et stort privilegium, uanset hvordan udfaldet af finalen bliver, siger Troels Bech.

 

Han har brugt mange ord på at fortælle sine spillere, at de står over for en vanskelig opgave, selv om der på papiret er en rækkes forskel på de to mandskaber fra SAS Ligaen og Viasat Sport Divisionen.

 

- Jeg betragter Randers som et SAS-ligahold, der er udlånt til 1. division. Spillerne har tilsammen spillet flere ligakampe og for den sags skyld også flere pokalfinaler end os, og det er en fordel. Holdet kommer til mange chancer og scorer mange mål. Desuden har de udviklet sig meget i 1. division, især som klub, siger Troels Bech.

 

Når den velmente respekt og anerkendelse er udtrykt, løber han dog heller ikke fra favoritværdigheden, hvis den vel at mærke baserer sig på andet end studier af tabeller.

 

- Hvis vi bliver gjort til favoritter, fordi vi har spillet godt i foråret, vil jeg gerne være det. Vi skal vinde på netop vores evne til at spille. Vi kan ganske vist ikke på forhånd aftale at spille godt, men vi har aftaler i vores spil, som giver tryghed. Konkret skal vi være bedre til at afslutte end i den seneste kamp i ligaen mod AGF. Den største udfordring bliver dog at bevare den mentale styrke i en finale, siger Troels Bech.

 

Han har udtaget en 17-mandstrup, fordi der er tvivl om midterforsvareren Anders Møller Christensen, der ikke deltog i onsdagens træning men behandles med ultralyd og massage for sin forstrækning i maven, og kantspilleren Michaäl Murcy, der har været ude med en lyskenskade.

 

- De er med i truppen, fordi vi tror på chancen for, at de kan spille. Men jeg vil ikke sætte procenter på mulighederne, siger Troels Bech.

 

17-mandstruppen består af de spillere, der har været mest benyttet i forårets kampe, og den rummer ingen overraskelser. EfB-truppen kører på kampdagen fra Esbjerg kl. 8.30 og gør ophold på Hotel Marina i Vedbæk, hvor programmet byder på mad, søvn og en spadseretur. Kl. 17.00 afgår bussen mod Parken.

 

EfB's trup til landspokalfinalen mod Randers FC:
16. Lars Winde, 1. Jan Hoffmann, 2. Frank Hansen, 3. Anders Møller Christensen, 4. Kolja Afriyie, 5. Anders Nøhr, 6. Niki Zimling, 7. Tommy Løvenkrands, 8. Lasse Kryger, 9. Njogu Demba-Nyrén, 11. Fredrik Berglund, 13. Martin Jensen, 15. Andreas Klarström, 17. Lars Christian Nielsen, 19. Jesper Jørgensen, 21. Jerry Lucena, 25. Michaäl Murcy.

 

Inden kampen - to dobbelte pokalfinalister

 

Fredrik Berglund: Jeg tror på lige kamp

Fredrik Berlund har for IF Elfsborg været i svenske pokalfinaler i 1997 og 2001 og vandt i 2001 sammen med holdkammeraten Andreas Klarström mod AIK Stockholm efter omkamp og straffesparkskonkurrence:

 

- Selv om en pokalfinale ikke er nogen almindelig kamp, forsøger jeg at forberede mig som om, det var det. Man skal sørge for at slappe af og ikke være så spændt, at det går ud over indsatsen. Jeg har spillet tre gange mod Randers, og det er ikke noget dårligt hold, så jeg tror på en lige kamp. Vi er måske nok favoritter og et bedre hold i det lange løb. Men her afgøres det hele på 90 minutter.

 

Lars Winde: Det bliver stort med den kulisse

 

Målmand og anfører Lars Winde sad på udskiftningsbænken for AaB, da holdet tabte finalerne mod AB i 1999 og Viborg i 2000:

 

- Det bliver stort med den kulisse i Parken, for alle tilhængere må være klædt i vores kamptrøjer med alle de trøjer, vi har skrevet autografer på i dagene op til pokalfinalen. Med hensyn til det sportslige har Troels gjort meget ud af at fortælle, at der ikke er stor forskel på Randers fra toppen af 1. division og de hold, vi møder i ligaen. Næsten alle Randers-spillere har ligaerfaring. Man er naturligvis særlig spændt, fordi det er en finale, men jeg vil lade op som til enhver anden kamp.

 

Njogu Demba-Nyrén: Tilhængerne kan afgøre finalen

 

Njogu Demba-Nyrén har været i græske pokalfinaler med Aris Saloniki og Panathinaikos og var med til at vinde med sidstnævnte i en finale, hvor han startede på bænken:

 

- En pokalfinale er noget stort i Grækenland, hvor folk elsker fodbold. Da jeg spillede finale med Aris, var det to Saloniki-hold, der mødtes, og vi kunne ingenting høre på banen for larmen fra tilskuerne. Finalen i morgen bliver lige så stor. Tilhængernes opbakning kan blive afgørende, for de har medvirket til, at vi har været så stærke på hjemmebane i foråret. Personligt var det surt for mig i begyndelsen i Esbjerg, men nu går det bare bedre og bedre, og jeg nærmer mig topformen.

hvj
Relaterede nyheder eller informationer:
11-05-2006

Kampinfo: Esbjerg fB-Randers FC

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management