09-05-2006
Højeste tilskuertal mellem provinsklubber i mindst 30 år
Landspokalfinalen mellem Esbjerg fB og Randers FC bliver den mest velbesøgte mellem to provinsklubber i mindst 30 år. Det ligger fast, efter at billetsalget til torsdagens finale midt på eftermiddagen tirsdag nåede op på 19.414.

Målt på antallet af medrejsende tilhængere har EfB en god chance for at sikre sig pokalen, idet billetsalget til EfB-afsnittene i Parken er noget større end salget til Randers-tilhængere. De nedre afsnit på Nesa- og Fona-tribunerne, som på forhånd var reserveret som rene EfB-afsnit og rummer knap 7400 tilskuere, er udsolgt, og EfB-tilhængere gør godt indhug i C7, C9 og C12 på Fona-langsiden samt A3 på Carlsberg-tribunen.

 

- Uden at overdrive tror jeg, Esbjerg har sikret sig de første 10.000 billetter, og der kan nå at komme flere til. Salget på kampdagen afhænger af vejret. Vi har oplevet at sælge ca. 4000 billetter på kampdagen, men mellem to jyske klubber vil det nok være højt sat, siger Susanne Aabo fra DBU's billetsalg.

 

Hun opfordrer de jyske tilhængere til at sikre sig en billet hjemmefra via billetnet.dk eller på det nærmeste posthus. Onsdag kl. 22.00 slettes alle reservationer på uafhentede billetter på billetnet.dk hvorefter salget foregår fra posthuse og fra boderne ved Parken fra kl. 15.00.

 

- Det her er kanonflot. Det viser, at det er regionen Sydvestjylland, der tager til Parken for at se regionens hold. Tallene viser, at vores forudsigelser om op mod 10.000 tilskuere herfra holder stik. Hvis der samlet kan blive solgt 20.000-21.000 billetter i forsalg, og nogle københavnere beslutter sig for at gå til fodbold på dagen, bliver det en festlig ramme om en spændende kamp, siger EfB Elites sponsor- og eventchef Bjarne Schmidt.

 

Den seneste pokalfinale mellem to jyske klubber, AaB og Viborg i 2000, blev overværet af 18.098 tilskuere, og tilbage i 1976 var der 23.500 tilskuere til EfB's seneste finalesejr, da holdet sikrede sig pokalen med 2-1 over Holbæk. Det tal vil med en stærk slutspurt og et pænt billetsalg på dagen ikke være uden for rækkevidde.

 

Rekorden mellem to provinsklubber blev sat helt tilbage i 1959, da to af datidens fodboldstormagter Vejle og AGF samlede 33.000 til den første af to finalekampe. Den sluttede 1-1, og først efter omkamp og straffesparkskonkurrence lykkedes det Vejle at vinde det følgende opgør.

 

Med til at sælge finalebilletter har en række af EfB's samarbejdsklubber i Sydvestjysk Fodboldsamarbejde været, og den bedste sælgende klub bliver belønnet med udstyr fra EfB's beklædningssponsor Umbro til en værdi af 10.000 kr. Det bliver Hjerting IF, der solgte hele 135 billetter og vil få overrakt præmien i forbindelse med EfB's hjemmekamp i træningsturneringen Viasat Cup mod AGF den 23. maj.

 

Top fem over samarbejdsklubber der solgte flest billetter til landspokalfinalen:
Hjerting IF: 135
Ølgod IF: 108
Tarp B: 107
Esbjerg IF 92: 100
Sønderris SK: 96

 

Sammenlagt solgte samarbejdsklubberne 793 billetter.

hvj
Relaterede nyheder eller informationer:
11-05-2006

Kampinfo: Esbjerg fB-Randers FC

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management