09-05-2006
Stig Tøfting: I er favoritter, Troels
Pokalfinalens mest erfarne spiller, Randers FC's Stig Tøfting, bliver aldrig for gammel til at nyde den særlige stemning, der er ved at spille en finale.

- En finale er altid noget specielt. Den spilles i Parken, det er en finale, og der er mulighed for at vinde noget. Det tæller for ethvert konkurrencemenneske, siger Stig Tøfting.

 

Opgøret mod Esbjerg fB er hans fjerde danske pokalfinale, idet han har deltaget tre gange med AGF og vundet to gange. Desuden oplevede han i 1998 som Duisburg-spiller at tabe til mægtige Bayern München i den tyske pokalfinale.

 

Efter et karriereforløb, der har bragt ham vidt omkring i både danske og udenlandske klubber, AGF, OB, Hamburger SV, MSV Duisburg, Bolton Wanderers, BK Häcken og endog et kort ophold i en kinesisk fodbold, har han fundet ny motivation i Randers FC.

 

- Jeg befinder mig fint i Randers. Når jeg engagerer mig, gør jeg det 100 procent, og hvis jeg kan mærke, at jeg bliver taget godt imod, er jeg i mit es. Jeg mærkede fra begyndelsen en kolossal opbakning fra både bestyrelse og sponsorer, og spillerne viste sig også at være positive. Der var rigelig med pulicity omkring mit skifte, og det blev nærmest til et politisk spil, hvor journalisterne ringede rundt til klubberne og spurgte, om de ville have Stig Tøfting, og klubberne ikke ville gøre noget politisk ukorrekt, siger Stig Tøfting.

 

Han har spillet 41 landskampe for Danmark og valgte selv at slutte karrieren på landsholdet efter VM-slutrunden i 2002.

 

- Årsagen til, at jeg stoppede på landsholdet, var, at jeg ville bestemme selv. Det samme bliver tilfældet på klubholdet, for jeg vil huskes for det, jeg kunne, i stedet for det, jeg ikke kunne, siger Stig Tøfting.

 

Han er nummer 99 på et Randers-mandskab, der rummer nogle af de samme egenskaber, som har kendetegnet hans egen lange karriere: Holdet giver aldrig op.

 

- Vi spiller ikke altid blankpoleret fodbold, men vi fighter. Personligt har jeg altid haft det dårligt med at tabe, siger Stig Tøfting.

 

Han betegner EfB som en farlig modstander og anser Fredrik Berglund for en af de bedste angribere i Ligaen. Han har hurtigheden som medfødt gave og er især farlig, hvis han får plads at løbe på, vurderer Tøfting.

 

- Esbjerg spiller hurtigere og mere kontant, end vi er vant til, og så er de dygtigere fodboldspillere. Ellers ville holdet ikke være, hvor det er. Du må gerne sige til Troels Bech, at han må påtage sig favoritværdigheden, siger Stig Tøfting.

 

Han har kontrakt med Randers FC frem til årsskiftet, og der er indbygget en option om at kunne forlænge samarbejdet frem til sommeren 2007. Men Stig Tøfting har god tid, for han vil først se, om kroppen holder lige så godt, og om han kan holde trit med 10-15 år yngre holdkammerater på træningsbanen på samme måde som nu.

 

- Jeg vil ikke bytte en sejr mod Esbjerg i pokalfinalen med et nederlag mod Kolding på søndag i turneringen, for oprykningen til SAS Ligaen er vigtigst. Men det betyder ikke, at jeg ikke vil give alt i finalen, siger Stig Tøfting.

hvj
Relaterede nyheder eller informationer:
11-05-2006

Kampinfo: Esbjerg fB-Randers FC

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management