05-05-2006
Adm. direktør Søren Poulsen / Foto: Niels Husted
Udsigt til godt en million kroner til finaleklubberne
Deltagelsen i Dansk Boldspil-Unions landspokalfinale den 11. maj giver ikke kun Esbjerg fB og Randers FC ubetalelig sportslig prestige, også økonomisk er finaleklubberne sikret en pæn gevinst.

Selv om pokalfinalen mellem to jyske hold ikke er det store trækplaster i København, tyder meldingerne fra de to klubber på en jysk invasion, og et tilskuertal omkring 20.000 anses for realistisk. I så fald vil hver klub kunne regne med et nettooverskud på finalen på godt en million kroner.

 

- Pokalfinalen er uanset resultatet en god forretning, der bidrager til at løfte os et niveau op. Hvis vi tilmed vinder finalen, vil der være yderligere muligheder, idet vi i så fald skal spille kvalifikationskampe til UEFA Cup-turneringen med første kamp den 13. juli. Her er de sportslige og økonomiske perspektiver naturligvis afhængige af, hvilken modstander vi trækker, siger administrerende direktør Søren Poulsen, EfB Elite A/S.

 

Landspokalfinalen er et DBU-arrangement, men unionen deler pænt ud af overskuddet til de deltagende klubber. Når fællesudgifterne i kampregnskabet er betalt, tilfalder 40 procent af indtægterne fra tv, entre og sponsorer hver af de to finaleklubber, mens de resterende 20 procent går til DBU.

 

- Med den stemning, der er skabt op til finalen, forventer vi også, at der bliver et pænt aftræk på merchandise, blandt andet de specialfremstillede T-shirts, caps og halstørklæder, siger Søren Poulsen.

 

EfB Elite solgte i januar de to profiler Jan Kristiansen og Jakob Poulsen til udenlandske klubber, og indtægterne fra disse salg er grundlaget for forventningen om et overskud før skat på fem millioner kroner i 2006. Det dårlige vejr i store dele af foråret og de manglende muligheder for at kæmpe med om medaljer har dog kostet mellem en halv og en hel million kroner på publikumskontoen.

 

- Foråret viser, hvor sårbare vi er som forretning, hvis indtægterne ikke udvikler sig som forventet. Også her spiller succesen i pokalturneringen positivt ind, idet vi ikke havde budgetteret med hjemmekampen i semifinalen mod Brøndby med 9210 tilskuere og indtægterne fra finalen i Parken. Så finalen bliver en sikker økonomisk gevinst, siger Søren Poulsen.

hvj
Relaterede nyheder eller informationer:
11-05-2006

Kampinfo: Esbjerg fB-Randers FC

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management