02-05-2006
Pokalfighteren fra EfB's seneste pokaltriumf for 30 år siden: Jeg håber, det er vores tur nu
Jens Jørn Bertelsen var på næsten alle områder prototypen på en fodboldspiller efter EfB's smag. Han kom som 21-årig fra en af de klubber, der nu er blandt de mange samarbejdsklubber i Sydvestjysk Fodboldsamarbejde, Sædding-Guldager Idrætsforening, og han spillede i perioden 1973-1988 317 kampe for EfB.

Et blandt mange højdepunkter i en karriere med 69 A-landskampe og ophold i tre udenlandske klubber var, da EfB senest vandt Dansk Boldspil-Unions landspokalfinale med en sejr over Holbæk i 1976. Jens Jørn Bertelsen blev tilmed kåret som pokalfighter og fik overrakt pokalen af legendariske Gunnar Nu Hansen.

 

- Det var den første rigtige finale, vi vandt med det hold, og den vil aldrig gå i glemmebogen, siger Jens Jørn Bertelsen.

 

Han personificerede både på klubholdet og landsholdet den ægte fighter, spilleren med de mange boldberøringer, der bandt spillet sammen. Og han har et kontant råd til de EfB-spillere, der 30 år efter den seneste pokaltriumf har muligheden for at løfte pokalen i Parken: Slip håndbremsen og luk 100 procent op for indsatsen. Der er ikke garanti for, at I får en sådan chance en gang til i jeres karriere.

 

"Vi følte os uovervindelige"

EfB havde været helt nede i 3. division og vende i 1973, inden 5-1-sejren i den berømte kamp mod Ikast fS i november samme år markerede, at holdet var på vej mod en ny guldalder. Også hjulpet af en ændring af turneringsstrukturen blev det til oprykninger to år i træk.

 

- Vi var inde i en opgangsfase, da vi mødte Holbæk, der vel var favoritter. Vi følte os nærmest uovervindelige og vandt da også i de følgende tre år bronze, sølv og guld, siger Jens Jørn Bertelsen.

 

Pokaltriumfen blev sikret med den taktisk drevne Egon Jensen som træner. Han var ifølge Sjønne som en far for de unge spillere og formåede at få dem til at toppe på de rigtige tidspunkter. Og så formåede den tidligere landsholdsspiller og midtbanetekniker at skabe en god stemning omkring sig.

 

Medaljerne sidst i 70'erne var med 60'ernes mestertræner Rudi Strittich, der om nogen kunne det der med at få det bedste frem i spillere, der havde deres arbejde at passe ved siden af fodboldspillet.

 

De spiller hurtigere nu

Jens Jørn Bertelsen følger nutidens EfB-hold i hjemmekampe, og han anerkender, at alle dele af spillet har udviklet sig, siden han selv var aktiv.

- Spillet er mere intenst, hurtigere, og spillerne er endnu større atleter, end vi var. Husk på, det var i amatørtiden, vi senest vandt pokalfinalen. Som EfB har præsenteret sig i forårets kampe, er der et dejligt flow i spillet. Der er mange gode boldspillere, holdet spiller optimistisk fodbold og søger chancen. Det skal de også gøre i finalen, siger Jens Jørn Bertelsen.

 

Ligesom hele Sydvestjylland håber han, at det nu er EfB's tur til at vinde pokalfinalen. Men selv om EfB er favoritter mod topholdet i Viasat-divisionen, Randers FC, gælder uforudsigelighedens love i en finale.

 

Jens Jørn Bertelsen er efter mange år som indehaver af Jensen's Bøfhus i Esbjerg vendt tilbage til forsikringsbranchen efter 25 års fravær. Den examinerede assurandør er lige begyndt som kundekonsulent i Alm. Brand. Fodboldstøvlerne samler støv, og i stedet hygger han sig jævnligt med et spil golf - naturligvis sammen med gamle SGI'ere.

hvj
Relaterede nyheder eller informationer:
11-05-2006

Kampinfo: Esbjerg fB-Randers FC

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management