24-06-2003
Stadion udvides for 27,5 millioner kr.
EfB Elite A/S står over for det vigtigste skridt i sin hidtidige levetid, efter at Esbjerg Byråd mandag aften med stort flertal vedtog en udbygning af Esbjerg Stadion for 27,5 millioner kroner.
En arbejdsgruppe bestående af repræsentanter for Esbjerg Kommune, Esbjerg Idrætspark og EfB skal nu forberede projektet, der skal sendes i udbud, så det ombyggede stadion kan stå færdigt i foråret 2004.

Formanden for EfB Elite A/S, advokat Jørgen L. Jensen, betegner byrådets beslutning om stadionudvidelsen som den vigtigste for den professionelle fodboldvirksomhed i hans fem år som formand.

- Det betyder meget for EfB's omdømme i både fodboldkredse og de øvrige omgivelser, at vi nu kan få en ny tribune og andre stadionfaciliteter på plads. Det ville have været en katastrofe for Sydvestjylland, hvis vi ikke havde kunnet realisere et stadionprojekt. Mange mennesker har allerede lykønsket os med den nye Carlsberg Lounge, vi har fået til rådighed i år. Jeg er sikker på, at det udvidede stadion vil være med til at hæve respekten for EfB i alle kredse, siger Jørgen L. Jensen.

Finansieringen af stadionprojektet sker for både kommunale og private midler, idet en af byens store erhvervspersonligheder, Tage Sørensen, er gået aktivt ind i bestræbelserne på at skaffe de nødvendige midler.

- Vi har tilbudt, at vi vil påtage os at samle op til 7,5 millioner kroner - svarende til 25 procent af projektets pris - ind blandt regionens erhvervsvirksomheder, som vi håber vil reagere positivt på vores henvendelse. Vi står i spidsen for at samle de nødvendige midler og garanterer, at det nævnte beløb vil være til rådighed, siger administrerende direktør, John Andersen, Claus Sørensen Gruppen, der i forvejen er storaktionær i EfB Elite A/S.

EfB-formand Jørgen L. Jensen betegner det som fantastisk, at byens erhvervsliv i den grad bakker op om Sydvestjyllands store fodboldvirksomhed. Og det forpligter i høj grad ledelsen i det fortsatte arbejde med at fastholde EfB i toppen af dansk fodbold.

Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup, ønskede af tidsmæssige grunde ikke at lade stadionprojektet indgå i budgetlægningen til oktober. Derfor blev byrådets økonomiudvalg mandag formiddag præsenteret for en tillægsdagsorden, som siden blev vedtaget af et stort byrådsflertal. Finansieringen på 20 millioner kroner skaffes ved salg af tre ejendomme fra den store ejendomsportefølje, kommunen råder over.

- Jeg er personligt vældig glad for, at stadionprojektet nu er faldet på plads og har haft det skidt med sagen i den tid, den var uafklaret. Det ville være dybt forstemmende, hvis byens bedste fodboldhold ikke kunne spille sine hjemmekampe på Esbjerg Stadion, siger Johnny Søtrup.

Esbjergs borgmester tillægger afsmitningen på byen fra den megen omtale, byens superligamandskab får i landsdækkende medier, uvurderlig betydning.

- De mange millioner kroner, vi bruger på at markedsføre Esbjerg som idræts- og uddannelsesby, ville være skønne spildte kræfter, hvis vi skulle til at spille fodboldkampe på et andet stadion. Det ville være udtryk for mismanagement fra vores side, siger Johnny Søtrup.

Hvor meget stadion, byen får for pengene, ved ingen endnu. Det ligger dog fast, at det ombyggede og udvidede Esbjerg Stadion skal opfylde UEFA's krav. Det indebærer, at der skal være 6500 siddepladser, varme i græstæppet og 1200 lux i lysanlægget mod de nuværende 400 lux. En siddetribune ud mod Gl. Vardevej bliver således projektets mest synlige enkeltelement.

- Når man tænker på, at der er investeret flere hundrede millioner kroner i stadionanlæg i byer, vi kan sammenligne os med, synes jeg, vi har fundet en god vestjysk model. Vi må ikke forære EfB et nyt stadion, og ledelsen er helt indforstået med, at der skal forhandles en ny lejekontrakt, når projektet står færdigt, siger Johnny Søtrup.

Esbjerg Kommune har i år færdiggjort en ny administrationsbygning med VIP-faciliteter bag den nuværende tribune, et projekt til ca. 12 millioner kroner.
hvj

Tilbage Tilbage Mail denne side Mail denne side Udskriv denne side Udskriv denne side

emtee - website content management