Historie

Periode

Opstart

De første finaler

Under krigen

Første mesterskab

Holdet over alle

70'erne

Seneste mesterskab

Nedtur på vej

På rette spor

Endelig medaljer igen

Lige ved og næsten

Anden pokalfinale på tre år 

Nyt stadion på første klasse

Første titel i 34 år 

Ny nedtur

Første titel i 34 år 

Esbjerg fB spillede i foråret 2010 med om bronzemedaljerne men måtte i sidste spillerunde nøjes med en 4. plads. 2010/2011 blev en rædselssæson. Efter 21. runde valgte cheftræner Ove Pedersen at kaste håndklædet i ringen efter hjemme at have tabt 1-3 til Randers FC, hvilket betød at der var seks point op til den rigtige side af nedrykningsstregen. I stedet tog Jess Thorup over, men selv om det i de sidste tolv kampe endte med 16 point var det ikke nok til at redde livet i Superligaen. EfB måtte igen en tur ned i 1. Division efter 10 år i landets bedste række.

 

Her skulle Jess Thorup forsøge at genrejse Esbjerg til landets bedste række hurtigst muligt. Det blev dog besværliggjort af, at klubben måtte stramme livremmen. En aktiemission blev sat i søen, og det lykkedes lige akkurat at skaffe den nødvendige kapital til at drive klubben videre. Sportligt gik det over alt forventning, da Esbjerg fB vandt 1. Division. Søren Rieks blev divisionens topscorer og blev belønnet med kåringen til 1. Divisions største profil.

 

Dermed blev det første trin i redningsplanen sikret. Det næste skridt ville være overlevelse i Superligaen, og selv om det startede rigtig skidt med tre point efter de første otte kampe, lykkedes det alligevel til fulde at komme i mål. Ikke nok med at klubben sluttede som forårets hold i Superligaen og endte på en 4. plads, så var sidegevinsten den første titel i 34 år, da klubben med over 10.000 vestjyder i ryggen vandt pokalfinalen i Parken med 1-0 over Randers FC. Dermed kunne Esbjerg fB for første gang siden mesterskabet i 1979 pynte op i pokalskabet igen.

 

Cheftræner Jess Thorup havde allerede i det tidlige forår annonceret, at han efter sommerferien skulle starte i et nyt job som Dansk U/21-landstræner. Dermed sluttede en enestående epoke efter 15 år som aktiv, assistenttræner, og cheftræner for Esbjerg fB. Som ny træner overtager Lyngby Boldklubs Niels Frederiksen efter sommerferien.

emtee - website content management